Ku zakúpenej KEJK zmesi na pečenie – banánový chlieb s kešu a čokoládou je potrebné pridať:
3 vajcia
100 g masla (môže byť aj rastlinné)
3 banány
Najskôr v mise ručne metličkou zmiešajte 3 celé vajcia a 100 g rozpusteného, ale vychladnutého masla. K tomu pridajte 3 banány popučené vidličkou. Čím budú banány zrelšie, tým sa budú jednoduchšie pučiť a koláč bude sladší.
Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota bez hrudiek.
Výslednú hmotu vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. V prípade pečenia v silikónovej forme, stačí zmes vyliať priamo do formy. Zmes je určená na pečenie v obdĺžnikovej forme na chlieb alebo je možné použiť aj formu na bábovku, ak preferujete banánovú bábovku s kešu a čokoládou.
Vložte do zohriatej rúry a pečte pri teplote 170°C cca 45 minút. Či je banánový chlieb upečený zistíte, keď pichnete špajdlu do stredu koláča – pri dobre upečenom koláči by špajdla po vytiahnutí mala ostať čistá, a nie zalepená od cesta.
trstinový cukor, kešu orechy, belgická horká čokoláda (kakaová hmota – podiel kakaa 54,5%, kakaové maslo, cukor, sójový lecitín, prírodná vanilková aróma), sóda bikarbóna, bezgluténová zmes (kukuričný škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kypriace látky: hydrogénuhličitan sodný a difosforečnan disodný, stabilizátor: karboxymetylcelulóza

Nový komentár