Pestuje sa v oblasti Camar vo Francúzsku a má veľmi delikátnu chuť pripomínajúcu orechy. Ryža je prirodzene bezlepková potravina.
Zloženie: ryža červená dlhozrnná z ekologického poľnohospodárstva
Základná príprava: Ryžu prepláchneme a vložíme do hrnca s vodou v pomere 1:2 (ryža:voda). Pridáme kvapku oleja
a štipku soli. Na miernom ohni varíme pod pokrievkou cca 40-50 minút. Potom odstavíme z platne
a necháme ryžu 10 minút dôjsť.
Výživové údaje v 100 g
Energia 1 463 kJ / 349 kcal
tuky 2,20 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,30 g
sacharidy 74,10 g
- z toho cukry 1,70 g
vláknina 3,00 g
bielkoviny 7,20 g
soľ < 0,01 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.
Nový komentár