Užívajú sa pri žaludočných ťažkostiach, problémoch s pečeňou, kašli aj horúčkach. Sú výborné na posilňenie imunity. Slivky sa môžu celé cmúlať.
Umeboshi môžete konzumovať tiež ako koncentrát. Zo sliviek umeboshi sa odstrania kôstky a po rozmačkaní vznikne pasta. Môžeme ich veľmi dobre použiť v rôzných pokrmoch alebo samotné. Ako vedľajší produkt pri fermentácii japonských sliviek umeboshi sa získáva umeocot. Umepasta aj umeocot sú výbornými dochucovadlami zeleninových jedál a rôzných pokrmov.
Celé zrelé slivky sa môžu tiež macerovať v sladkom náleve a destiláte - vzniká lahodný likér Choya umeshu.
Zloženie: umeboshi (87%), morská soľ, shiso listy (Perilla frutescens)
Zem pôvodu: Japonsko
Výživové hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota: 156 kJ/37 kcal
Tuky: 0,3 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 0,4 g
z toho cukry: 0,2 g
Bielkoviny: 1 g
Soľ: 16,8 g
Nový komentár