Múka Zmes Lángoš Bezlepku Szafi Free 1000 g
Pomocou múčnej zmesi Szafi Free na prípravu lángošov sa dajú ľahko pripraviť domáce lángoše bez laktózy, ktoré neobsahujú mlieko, vajcia, sóju, kukuricu a semienka.
Produkty Szafi Free sú výlučne z vegánskych surovín a aj recepty k nim sú vegánske. Vďaka vláknin, ktoré obsahujú, sú zdrojom pomaly sa vstrebávajúcich sacharidov.Zmes múky na prípravu klasického doma upečeného lángoša, jednoduchá a rýchla príprava.
Zmes neobsahuje: mlieko, vajcia, olej,droždie, soju, kukuricu, zemiaky, ryžu.Vegan, bez priadaného cukru. Nakoľko uhľohydráty sa vstrebávajú pomalšie, doporučujeme konzumovať doobedu/ na obed.
Zloženie: celozrnná pohánková múka,tapioka, múka z prosa, psyllium, celozrnná múka z ciroku, múka z bambusového vlákna, kyselina citrónová, soda bikarbóna, soľ
Recept na prípravu 2 ks lángošov :
Čo potrebujeme :
140 g Szafi Free Zmes múky na lángoš
100 g vlažnej vody
20 g 100% citrónovej šťávy
Do vlažnej vody pridám soľ , citrónovú šťavu a zmes múky, z ktorého za stáleho miesenia vypracujem cesto , ktoré nechám odpočinúť asi 5 minút. Cesto rozdelím na 2 časti a olejovými rukami na olejovej pracovnej doske vytvarujem asi 16 cm kruhy,ktoré pečiem na horúcom kokosovom oleji (každú stranu 4-5 minút). Príprava: Zohrejeme kokosový olej. Pomiešame ingrediencie, necháme odstáť 5min. Cesto bude mäkké ale ľahko sformovateľné. Pomiesime na pomúčenej doske a rozdelíme na dva kusy. Namastenými rukami na pomastenej ploche spravíme lángoše o priemere 16cm. Smažíme v kokosovom oleji 4-5 min. po každej stránke. Vyložíme na utierkový papier, masť zotrieme. Servírujeme podľa chuti a diéty (napr. rastlinnou smotanou a náhradou syra)
Poznámka: Čas smaženia závisí od oleja, preto pri prvom smažení odporúčame si dávať pozor,aby lángoš nezhorel.
Nový komentár