Pôvod: Fitkáva je zmes 100% arabika z Brazílie.
Balenie: mletá káva v plechovke 250g
Mletie: jemné – na espresso
Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení
Použitie: espresso
Recept na dvojité espresso: Dávka: 18 gramov, Pomer prípravy: 1:3, Hmotnosť výsledného nápoja: 54 gramov, Teplota prípravy: 94ºC-94,5ºC, Čas prípravy: 23-28 sek
Naša skúsenosť: Fitkávu sme napražili podľa odporúčaní talianskeho pražiara priamo u výrobcu bezkofeínovej kávy a výsledok bol neuveriteľný, je na nerozoznanie od kofeínovej a zároveň je zdravá na rozdiel od iných bezkofeínových káv ktoré sa odkofeínovávajú chemicky. Názov FitKáva sme zvolili nakoľko je možné jej vypiť viac ako kofeínových káv a tým prijímať viac pozitívnych účinkov, ktoré kvalitná káva ponúka.
Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve. Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy.
Nový komentár