Tradičný japonský výrobok . Tamari je sójová omáčka vyrobená zo
sójových bôbov a morskej soli. Niekoľko mesiacov fermentuje bez regulácie teploty,
potom sa lisuje a ďalej fermentuje prírodným spôsobom v drevených sudoch. Tamari
vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe Misa z tekutiny, ktorá sa pri fermentácii
misa vylučuje. Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sójových bôbov a jačmeňa,
ktorá sa používa ako korenie.
Použitie: Na mäso, do marinád, omáčok, šalátov
Zloženie: Voda, sójové bôby, morská soľ, koji.
Obsah: 175ml
Krajina pôvodu: Japonsko
Výživové údaje na 100 g alebo 100 ml výrobku
Energetická hodnota: 415 kJ/99 kcal
Tuky: 0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 11,4 g
z toho cukry: 5,2 g
Bielkoviny: 13,4 g
Soľ: 13,4 g
Nový komentár