Návod na prípravu: Pohár cestovín opražíme na cibuľke a oleji dozlatista, zalejeme max. 1,5 pohárom vody, necháme ju zovrieť, môžeme osoliť.
Odstavíme a necháme dôjsť, kým sa tekutina nevsiakne. Použijeme ako prílohu alebo na prípravu hlavého jedla.
Špaldové cestoviny v tvare slovenská ryža sú vhodné ako závarka do polievok, príloha, alebo na prípravu rôznych druhov šalátov.
Pšenica špaldová je jednou z najstarších kultúrnych obilnín. Dvojitá pleva špaldy zrnko lepšie chráni a preto naň menej vplývajú škodliviny
z prostredia. Špalda je pestovaná v súlade zo zásadami ekologického poľnohospodárstva, takže máte istotu, že Vaše telo nie je vystavené
ďalšej záťaži chemickými látkami.
Zloženie: biela múka z pšenice špaldy*, voda
z ekologického poľnohospodárstva
Alebo môžeme tarhoňu uvariť: 100g cestovín vložíme do 1L mierne osolenej vriacej vody a za občasného miešania varíme na miernom ohni
3-5 min. Odstavíme a podľa potreby necháme dôjsť pod pokrievkou. Hotové cestoviny scedíme a po prepláchnutí
studenou vodou podávame.
Výživové údaje v 100 g
Energia 1 557 kJ / 367 kcal
tuky 2,05 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,36 g
sacharidy 76,48 g
- z toho cukry 2,50 g
vláknina 3,75 g
bielkoviny 12,63 g
soľ < 0,0025 g
Skladovanie: skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Alergény: Obsahuje lepok.
Nový komentár