Senovka Grécka Nakličovanie Bio Sonentor 120 g
Výborné semienka s korenistou chuťou sú šetrne pripravované a balené. Už po niekoľkých dňoch klíčenia môžete vychutnávať výhonky plné sily. U senovky sa vyvíja charakteristická vôňa pripomínajúca curry už pri nakličovaní. Používa sa do Chutney, v Egypte do omáčok a v Indii ako náhrada kávy. Klíčky senovky sa tiež výborne hodia k cestovinovým pokrmom.
Zloženie: semienka senovky gréckej (Trigonella graecum) bio
Návod na nakličovanie: Doba namáčania: 6-8 hodín, potom opláchnuť. Doba klíčenia: 2 dni v tme, potom 2- 4 dni
na svetle v čistom nakličovadle, ideálna teplota 18-20°C, 2x denne oplachovať.
Tip: Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať alebo uchovávať nanajvýš dva dni v chladničke
- inak zhorknú. Pred konzumáciou je potrebné opláchnuť teplou vodou.
Skladovanie: skladovať v suchu.
Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EÚ
Nový komentár