Šošovica Čierna Bio Probio 500 g
Čiernu šošovicu belugu si zamilujete nielen vďaka exotickému vzhľadu, ale aj rýchlej príprave (20 minút bez namáčania, 10 min. s namáčaním). Jej pôvodným domovom je India, no pestuje sa najmä v Kanade. Je označovaná aj ako rastlinný kaviár. Má vynikajúcu chuť, po uvarení drží svoj tvar a jej šupkaje krásne smaragdovozelená. Jadro šošovice je biele.
Má nízky glykemiocký index, je zdrojom bielkovín (po sóji tretí najvyšší obsah B) a potrebnej vlákniny. Ideálna je na prípravu polievok, kaší, pomazánok, ale aj zaujímavou prílohou či hlavným jedlom. Jej chuť lahodí napr. s morskými riasami a citrónovou šťavou, cestovinami, či so zeleninou a bylinkami.
Zloženie: čierna šošovica drobnozrnná lúpaná bio
Návod na prípravu: Šošovicu prepláchnite, vložte do hrnca so studenou vodou a varte cca 20 minút do mäkka.
Osoľte až po uvarení.
Nový komentár