Pšenová múka neobsahuje lepok, môžu ich konzumovať aj ľudia trpiaci celiakiou. Základnou živinou v pšene sú sacharidy. Pšenová múka je dobrým zdrojom draslíka, horčíka, fosforu, železa, medi, zinku. Z vitamínov prevažujú vitamíny skupiny B. Pšenová múka je vhodná pre bezlepkovú diétu, pečie sa z nej výborné pečivo, placky aj najrôznejšie sladké sušienky. Obsahuje vlákninu.
Pšeno vzniká lúpaním prosa. Výsledným produktom sú asi milimeter veľké žlté guličky. Pšeno bývalo u našich predkov veľmi frekventovanou potravinou. Do príchodu ryže na európsky kontinent tvorilo dôležitú súčasť bežnej stravy.
Pšenová múka vhodná pre bezlepkovú diétu, pečie sa z nej výborné pečivo, placky aj najrôznejšie sladké sušienky. Obsahuje vlákninu.
Tovar bol vyrobený v zaručene bezlepkovom závode!
Nový komentár